Ο Πέτρος Παπαμιχαήλ είναι μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής.

Μεγάλωσε στον Κολωνό της Αθήνας. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο όπου και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά μουσικά βήματα και για μια δεκαετία γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τα τότε μουσικά σχήματά του, με τα οποία κυκλοφόρησε και δύο ανεξάρτητους δίσκους.

Από το 2014 και μετά πράττει μουσικά στην Αθήνα και εμφανίζεται σε γνωστές μουσικές σκηνές και bars της πόλης με το σχήμα του. Έχει συνευρεθεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής σε διάφορα πολιτιστικά γεγονότα. Σωκράτης Μάλαμας, Μαρία Κώτη, Βασίλης Σκουλάς, Κωστής Μαραβέγιας, Γιάννης Ζουγανέλης είναι μερικοί από αυτούς.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ψηφιακά σε youtube,  spotify,  iTunes, Apple Music το προσωπικό μουσικό album του με τίτλο ¨Γράμμα στη Φαντασία¨, το οποίο περιέχει επτά τραγούδια. Τα έξι από αυτά είναι σε δική του μουσική και στίχους ενώ  στο album περιλαμβάνεται διασκευασμένο το αδέσποτο τραγούδι ¨Θεέ μου μεγαλοδύναμε¨. Από το album ξεχωρίζει το τραγούδι ¨Πεθαμένο όνειρο¨, το οποίο έχει γίνει και video clip και το ομώνυμο τραγούδι ¨Γράμμα στη Φαντασία¨. Μια ελληνική soul-gospel δημιουργία στην οποία συμμετέχει η Faith Ehre με τη χορωδία της HPGC

 

Ακούστε το τραγούδι του Πέτρου Παπαμιχαήλ “Τσιγγάνα”. Η Τσιγγάνα είναι κομμάτι από το δίσκο του “Γράμμα στη Φαντασία” και αποτελεί μια λυρική απόδοση μιας αληθινής ιστορίας που σκοπό έχει να “χτυπήσει” τον ρατσισμό.

Καλή ακρόαση!

 

Ακολουθήστε τον Πέτρο Παπαμιχαήλ

Facebook 

Instagram 

YouTube