Μαζί μας η Ειρήνη Χουλιαρά, σε πρώτο πρόσωπο

Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στα Γιάννενα. Μέσα στην ομορφιά των αντιφάσεων.

Ως φοιτήτρια του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας (2012) είχα την χαρά να συνεργαστώ με πολλές μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και τους περισσότερους από τους υπέροχους καλλιτέχνες της γενιάς μου. Zω και εργάζομαι στο Εδιμβούργο ως δασκάλα μουσικής ενώ παράλληλα έχω πάρει μέρος ως μουσικός στο Edinburgh Fringe Festival (2019), στο Syn Festival (2019), στο Edinburgh Balkanarama festival (2019) δίπλα στους Municipale Balcanica, όπως επίσης και στα Balkanarama-Pianodrome live sessions (2019). Η πόλη αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να δω τον εαυτό μου από άλλη οπτική γωνία και να τον διεκδικήσω ξανά.

 

Έχω γράψει μουσική για τα παιδικά παραμύθια του Βασίλειου Τερζόπουλου: “Αναταραχή στην κουζίνα” (2015-2016), την ποιητική συλλογή της Χριστίνας Βασιλάκου: “Η αγάπη είναι ρόδι τυχερό”(2016) και για τις ταινίες μικρού μήκους του Dario Laureano: “Blue”(2018), “Adeus”(2019) και “In passing”(2020).

         

 

Το τραγούδι “Ένα καλοκαίρι”, γράφτηκε στην Κίμωλο, στον εννιά, την στιγμή που μια φίλη χόρευε στο ηλιοβασίλεμα. Πήρα την καλίμπα που μου χάρισε ο φίλος μου ο Στέφανος και άρχισα να μιλάω πάνω από τον ρυθμό της. Τα λόγια μου γίνανε μελωδία και η μελωδία τους τραγούδι. Ήτανε μια χρυσή στιγμή που χώρεσε μέσα της πολλά καλοκαίρια.

Καλή ακρόαση!

 

Συντελεστές:

Στίχοι/Μουσική: Ειρήνη Χουλιαρά

Καλίμπα/Φωνή: Ειρήνη Χουλιαρά

Κιθάρα: Chris Lyons

Βιολοντσέλο: Luisa Brown

Βίντεο: Dario Laureano

 

Ακολουθήστε την Ειρήνη Χουλιαρά:

Facebook

YouTube

SHOW LESS