Η Πολυξένη Καράκογλου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»

 «Σημεία Στίξης»

Κυριακή 30 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου

Η Πολυξένη Καράκογλου στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Η Πολυξένη Καράκογλου στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Η Πολυξένη Καράκογλου ανεβαίνει τις Κυριακές 30 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου, στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», στο κέντρο της Αθήνας, και παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σημεία Στίξης», εμπνευσμένη από το ομότιτλο album που πρόσφατα κυκλοφόρησε. Μια ιστορία με αρχή, μέση αλλά χωρίς τέλος…

 

Με αφορμή τα καινούργια τραγούδια της Πολυξένης Καράκογλου και της Αθηνάς Σπανού που περιέχονται στο album «Σημεία Στίξης» στήνεται μία παράσταση που περιγράφει τη σπειροειδή πορεία της ζωής ενός ανθρώπου από την ενηλικίωσή του και μετά. Ενός ανθρώπου που βλέπει την πραγματικότητα ως έχει και δεν σκοντάφτει σε ψεύτικες οάσεις. Καλείται να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και να αντιμετωπίσει τους φόβους του μέχρι την παράδοση της σκυτάλης στον επόμενο νέο άνθρωπο που ξεκινάει τη δική του πορεία. Κάθε σημαντική στάση στη ζωή του ένα σημείο στίξης και κάθε σημείο στίξης ένα τραγούδι του album που μαζί με τραγούδια σημαντικών δημιουργών λένε μία ιστορία που αφορά όλους μας.

 

Η συγγραφή των κειμένων έγινε από την Αθηνά Σπανού ενώ η Πολυξένη Καράκογλου επιμελήθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

Παίζουν οι μουσικοί  Μάριος Ιβάν Παπούλιας (βιολί, κιθάρα, ενορχηστρώσεις),  Αιμιλιανός Σταυρινός (πιάνο) και Αποστόλης Μπουρνιάς (κρουστά).  

 

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103636144

Ακαδημίας 3, Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/simeia-stixis/

 

Λίγα λόγια για την Πολυξένη Καράκογλου

 

Η Πολυξένη Καράκογλου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν 6 χρονών.

Τελειώνοντας το δημοτικό αποφάσισε να πάει στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά απ’ όπου πήρε και το απολυτήριο της.

Πέρασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον πρώτο χρόνο σπουδών της ανακοινώθηκε η 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου όπου και διακρίθηκε.

Έτσι ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι της δισκογραφίας της, πρώτα στο single της 4ης Ακρόασης και έπειτα στη συμμετοχή στο δίσκο «Απ’ το Μηδέν» του Σπύρου Παρασκευάκου και του Ζαχαρία Καρούνη με το τραγούδι «Ο άνθρωπος μπορεί».

H πρώτη της δισκογραφική δουλειά έγινε σε συνεργασία με 2 επίσης νέους καλλιτέχνες, τον Γρηγόρη Πολύζο και την Αθηνά Σπανού. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος τον Μάρτιο του 2019 και ονομάζεται «Πολύχρωμες Ζακέτες».

Έχει συμπράξει με σημαντικούς καλλιτέχνες με ξεχωριστές στιγμές η συνεργασία της με τον Θάνο Μικρούτσικο όπου την επέλεξε να ερμηνεύσει τα πολιτικά του τραγούδια , καθώς και με τον Κώστα Μακεδόνα σε συναυλίες  αφιερωμένες στη μελοποιημένη ποίηση.

Την Άνοιξη που μας πέρασε παρουσίασε μία διασκευή του “Bohemian Rhapsody” των Queen ενώ το Καλοκαίρι κυκλοφόρησε τη νέα της δισκογραφική εργασία με τίτλο «Σημεία στίξης». Έκτοτε το άλμπουμ βρίσκεται σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και σταδιακά γίνεται η οπτικοποίηση των τραγουδιών στο προσωπικό της κανάλι στο Youtube με την συμμετοχή ηθοποιών και χορευτών.