Cyber ​​Nine είναι μια μουσική συνεργασία μεταξύ του ελληνικού συγκροτήματος, Baildsa (ένα συγκρότημα με εκρηκτικό μείγμα post punk και indie rock μελωδιών που αναμειγνύονται με στοιχεία ρίζας από την Ανατολική Μεσόγειο και τμήματα dub, reggae) και Saùl (το πρώτο σόλο έργο του Λονδίνου) -με βάση τον μουσικό Pav Mav, μέλος των Electric Litany, Balothizer, Turbans και πολλά άλλα).

Cyber Nine

Cyber Nine

Το Cyber ​​Nine είναι ο καρπός των μακροχρόνιων στούντιο sessions μεταξύ των Baildsa, του Saùl και του παραγωγού Γιώργου Μπότη, κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown. Είναι μια αισιόδοξη και εξωστρεφής σύνθεση, που θα μπορούσε να κατηγοριοποιηθεί στη μεγάλη οικογένεια του prog rock.

Το κομμάτι είναι το πρώτο single μιας σειράς singles του Saùl και χρησιμεύει ως εισαγωγή στον ήχο του – ένα μουσικό μείγμα από βαλκανικές και ανατολικές επιρροές, “χτισμένο” γύρω από ένα ροκ ήχο.

Το Cyber ​​Nine ηχογραφήθηκε στα θρυλικά Magnanimous Studios, στη Θεσσαλονίκη, από τον Αστέρη Παρτάλιο. Πρόσθετες ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Sierra Studios, στην Αθήνα και στο Mavi Studios, στη Σμύρνη και τελικά αναμίχθηκε και έγινε master από τον Γιώργο Μπότη στο Okinawa Studios του Λονδίνου. Το ενιαίο εξώφυλλο είναι στα πλαίσια από το επερχόμενο μουσικό βίντεο για το τραγούδι.

 

Cyber Nine

Μουσική: Παύλος Μαυροματάκης / BAILDSA

Στίχοι: Παύλος Μαυροματάκης / Δημήτριος Κατσαφράκης

Θάνος Γκουντάνος – Κιθάρα, Φωνητικά

Παύλος Μαυροματάκης – Μπάσο, Φωνητικά

Δημήτρης Χαβλίδης – Τρομπέτα, Φωνητικά

Ράφος Γκέντζης – Organ, Synths, Vocals

Γιάννης Ιωαννίδης – Μπάσο

Πρόδρομος Μυστακίδης – Drums

Φοίβος Αποστολίδης: Darbuka, Riq, Davul

Serdar Pazarcioǧlu: String Arrangement, Βιολί

Δημήτρης Γασσιάς: Additional String Arrangement, Βιολί