Within Progress Destructional

Μετά την κυκλοφορία του 1ου σκοτεινού και heavy single “Hidden Wound” από τον επερχόμενο δίσκο τους, οι Within Progress το ακολουθούν με μια άκρως progressive, groovy και συναισθηματικά φορτισμένη κυκλοφορία, “Destructional”. 

Το σχήμα για 1η φορά στρέφεται σε θέματα παγκόσμιας κλίμακας μιλώντας για την κλιματική αλλαγή. Σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Jamie Andrews από τις ΗΠΑ διηγείται μέσω ενός animation video την ιστορία ενός πουλιού παγιδευμένο στο πετρέλαιο μετά από ένα ατύχημα στον ωκεανό. Ο χαρακτήρας αναζητά τη βοήθεια της ανθρωπότητας. Παρ’ όλα αυτά αγνοείται και παρατάται σχεδόν νεκρός όμως, σύντομα ανακαλύπτει τις νέες του δυνάμεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά αυτών που τον εγκατέλειψαν…

Within Progress band

Δείτε το νέο animated video

 

Aμέσως με το ξεκίνημα κάνουν την εμφάνισή τους syncopated και αποπροσανατολιστικά riffs με ηχόχρωμα Leprous & Agent Fresco πριν από μια γαλήνια, ορχηστρική παύση η οποία σταδιακά οδηγεί στην κύρια μελωδία του ρεφρέν, κάτι το οποίο το συγκρότημα τείνει να κάνει συχνά σε αυτό το δίσκο. Καθώς χτίζεται το κομμάτι εισάγονται όλο και περισσότερα απειλητικά στοιχεία τα οποία κλιμακώνονται στις μέχρι τώρα πιο βαριές στιγμές του συγκροτήματος.

Within Progress band

Η παραγωγή του κομματιού έγινε από τον Νίκο Γεωργιτσόπουλο στο Fireball Music Studio/Red House Studios στη Θεσσαλονίκη. Τη μίξη και το mastering ανέλαβαν ο Ricardo Borges και ο Tony Lindgren αντίστοιχα από τα Fascination Street Studios στη Σουηδία. Υπεύθυνος για το εξώφυλλο του single είναι ο καλλιτέχνης Pedro Mooniz από τη Βραζιλία.

Within Progress band

Μια κυκλοφορία η οποία αποκαλύπτει την άλλη πλευρά των Within Progress. Aυτή που κοιτάει πέρα από τον εαυτό, είναι πιο εξωστρεφής και περιγράφει τον κόσμο και τα προβλήματά του μέσω αφηγήσεων. Κάτι που θα πρέπει να αναμένεται σε αυτό το άλμπουμ.

Within Progress band

 

Βρείτε και ακολουθήστε το Θεσσαλονικιώτικο progressive metal συγκρότημα στα social media:

Facebook: www.facebook.com/withinprogress

Instagram: www.instagram.com/withinprogressofficial

Youtube: www.youtube.com/channel/UCyF_9zfHgYV8QiO3weyVXlA

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6AvYNpxxrxZlq5azPuc7dm

Music Apple: https://music.apple.com/gr/artist/within-progress/1367728395

Bandcamp: https://withinprogress.bandcamp.com/