Η Ελένη Μπουσμαλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια Ημαθίας. Το 2012 μετακομίζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ξεκινάει τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα μουσικά στέκια της πόλης, αλλά και σε διάφορα μέρη της Βορείου Ελλάδος. Σε ηλικία 16 ετών ξεκινάει τα πρώτα μαθήματα κιθάρας και τους πειραματισμούς στη δημιουργία των δικών της τραγουδιών.

Φωτογραφία: Άρτεμις Σκούληκα

Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη ως μουσικός. Τον Νοέμβριο του 2019 κυκλοφορεί τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο « Εισαγωγικά και Παρενθέσεις με δέκα τραγούδια σε στίχους και μουσική της ίδιας, ενώ την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Νίκος Χρηστίδης.

Φωτογραφία: Μανώλης Λιανίδη & Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Βασικές μουσικές της επιρροές αποτελούν αγαπημένοι συνθέτες, ερμηνευτές και τραγουδοποιοί του «έντεχνου», λαϊκού και ρεμπέτικου πενταγράμμου (Μελίνα Κανά, Σωκράτης Μάλαμας, Χάρις Αλεξίου, Άκης Πάνου, Γιώργος Ζαμπέτας, Γιώργος Καζαντζής, Σταμάτης Κραουνάκης κ.α).

Βασικές της συνεργάτες τα τελευταία χρόνια είναι η Σοφία Βουλγαρίδου στο ακορντεόν και η Σοφία Καλπουρτζή στο πιάνο.

Φωτογραφία: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Βασικός της στόχος σε κάθε ζωντανή εμφάνιση , πέρα από τη διασκέδαση , είναι να ανεβάζουν μαζί με την ομάδα της τα επίπεδα ευαισθησίας των ακροατών, μιας και πιστεύει πως αυτός είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους σκοπούς της μουσικής και του τραγουδιού.

Φωτογραφία: Άρτεμις Σκούληκα

Η Ελένη Μπουσμαλή μας υποδέχεται με το “Καλωσήρθες”, από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά “Εισαγωγικά και Παρενθέσεις”, καλή σας ακρόαση!

Συμμετέχει η Σοφία Βουλγαρίδου στο Ακορντεόν

Ακολουθήστε την Ελένη Μπουσμαλή:

Facebook

Instagram

YouTube

Spotify