Ο Νικόλας Σαββίδης φιλοξενούμενος

στη Soundcheck.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος συνθέτης και ερμηνευτής Νικόλας Σαββίδης παρουσιάζει μαζί με τον στιχουργό Λάζαρο Αντωνιάδη το τραγούδι «Στεριά» προάγγελος του κοινού τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες δημιουργώντας έναν κύκλο τραγουδιών για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Η «Στεριά» μία ποπ δυναμική μπαλάντα επιστρέφει στο αστικό τοπίο ενός έρωτα που συγκρούεται και παρομοιάζεται με την ορμή της θάλασσας.

Ο Νικόλα Σαββίδης γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1994 και έχει καταγωγή από την Λευκωσία της Κύπρου. Η εκπαίδευση του στην μουσική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία με μαθήματα πιάνου, κιθάρας, σύνθεσης  μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού, ορθοφωνίας, θεωρίας, αρμονία και στην συνέχεια εισάγεται στο Τμήμα Μουσικολογίας & Μουσικών Σπουδών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς σύνθεσης και τραγουδιού στην Κύπρο όπως Διαγωνισμός σύνθεσης Μάριος Τόκας 2011 παίρνοντας το δεύτερο Παγκύπριο Βραβείο, Διαγωνισμός μελοποίησης στίχων Κώστα Μόντη 2012 παίρνοντας το πρώτο Παγκύπριο βραβείο κ.α.   Συνεργάστηκε σε συναυλίες με την Σοφία Βόσσου και Στέλλα Γεωργιάδου στην Κύπρο. Άνοιξε συναυλίες των Βασίλη Λέκκα , Χρήστου Θηβαίου, Μίλτου Πασχαλίδη, Μπλε, Γυμνά Καλώδια, Φωτεινής Βελεσιώτου και Κίτρινα Ποδήλατα. Στην στρατιωτική του θητεία 2013-2014 υπηρέτησε στην Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς Κύπρου (ΣΜΕΦ). Τον Ιανουάριο του 2016 γίνεται μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος και συμμετέχει σε φιλανθρωπικές συναυλίες που πραγματοποιεί η ΣΟΝΕ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, υπό την διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή.

 

Πάμε να ζήσουμε, παρέα με την φωνή του Νικόλα, έντονα τη συνθήκη και το καθεστός του Έρωτα! Καλή ακρόαση…

Ακουλουθήστε το Νικόλα Σαββίδη στα Social Media:

Facebook

Instagram

YouTube