Ο Μάκης Σεβίλογλου, μετά από απουσία έξι ετών από την δισκογραφία, επιστρέφει δυναμικά με ένα album που φέρει τον αφοριστικό τίτλο «40 χρόνια πειρατής

»Δεκατέσσερα καινούργια τραγούδια σε στίχους των Άρη Αποστολόπουλου, Γιώργου Κορδέλλα, Μαρίας Μουτσάκη και δύο του ίδιου, συνθέτουν ένα σύνολο εξωστρεφών κυρίως τραγουδιών, που ακροβατούν ανάμεσα σε rock, λαϊκές και παραδοσιακές φόρμες και κινούνται ρυθμικά από τη μπαλάντα μέχρι τα χορευτικά τινάγματα. 

Τον δίσκο συνθετικά υπογράφει ο Μάκης Σεβίλογλου, ενώ στιχουργικά τόσο ο ίδιος, όσο κι οι Άρης Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Κορδέλλας και Μαρία Μουτσάκη. 


Στον δίσκο συμμετέχουν  η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και η πρωτοεμφανιζόμενη Βέρα Μπαξεβανίδου, όπως και μια πλειάδα εξαιρετικών μουσικών, που σφραγίζουν το άρτιο αποτέλεσμα. 

Το album ξεκίνησε να ηχογραφείται το 2017 για να τελειώσει μέσα από αντίξοες συνθήκες το 2021. Δίσκος που θέλει να είναι εξωστρεφής, να απευθύνεται και να αφορά όσους περισσότερους γίνεται. Φιλοδοξία του δημιουργού του ήταν να φτιάξει τραγούδια που θα μπορέσουν να ενώσουν τους ανθρώπους. Ανθρώπους, που δεν έχουν τίποτα μεταξύ τους να χωρίσουν, που ζουν πάνω στα ίδια χώματα, με τις κοινές τους μνήμες, ξορκίζοντας όσους εντέχνως, θέλουν να τους κρατούν χωρισμένους σε ομάδες, άλλοτε μικρές κι άλλοτε μεγάλες, για να μην ομονοούν.
Μια ένωση, που σαν λαός καταφέρνουμε πολύ καλά, όταν συμποσιαζόμαστε, αγκαλιαζόμαστε και τραγουδάμε, βάζοντας στην άκρη τις τυχόν μικρές ή μεγαλύτερες διαφορές μας, χλευάζοντας τον πόνο και τον θάνατο και δοξάζοντας τον έρωτα και τη χαρά!!!


   
Ο δίσκος κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά από την Kyklosrecords και διανέμεται από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής» www.taxideftis.gr (τηλ. 2103638617).

Ακούστε το στο Spotify

Ηχοληψία, μίξη: Caspar Falke 
Mastering: Άγγελος Αθανασιάδης 
Ενορχήστρωση: Μάκης Σεβίλογλου 
Artwork: Νίκος Αλμπάνης / Γιώργος Κορδέλλας / Μιχάλης Γερονάτσιος / Γιάννης Σεβίλογλου

Παίζουν οι μουσικοί
Δημήτρης Λάππας: κιθάρες ακουστικές/ηλεκτρικές
Παναγιώτης Στεργίου: μπουζούκια
Μάκης Σεβίλογλου: μπουζούκια/τζουράδες/λαουτοκιθάρα/μπαγλαμά
Θανάσης Βασιλόπουλος: κλαρίνο/νέι
Φώτης Σιώτας: βιολιά
Ζήσης Κασσιάρας: βιολί
Γιώργος Στάμος: βιολί
Ηλίας Μαντικός: κανονάκι
Χάρης Τριανταφυλλίδης: ούτι
Βαγγέλης Φάμπας: κλασική κιθάρα
Δημήτρης Τριανταφυλλίδης: ακουστικές κιθάρες
Αλέξανδρος Τσούγιεφ: μπαγιάν
Μιχάλης Γκατζιούρας: τρομπέτες
Μιχάλης Δάρμας: κοντραμπάσο
Λεωνίδας Κυρίδης: κοντραμπάσο
Αροστοτέλης Αντωνίου: ηλεκτρικό μπάσο
Μιχάλης Μπακάλης: κρουστά
Μανόλης Κουτσουνάνος: τύμπανα
Σώτος Κουτσουνάνος: τύμπανα
Στέφανος Σεβίλογλου – Πάνος Καραγιώργος / φωνητικά

 

Μάκης Σεβίλογλου
Facebook | Υou Tube | Website