Η Λαμπρινή Ιωάννου κυκλοφορεί το δεύτερο single τραγούδι της με τίτλο ‘’Θραύσματα’’ σε στίχους του ανερχόμενου Γιώργου Ψάμαθου . Η μουσική του τραγουδιού είναι επηρεασμένη και εμπνευσμένη από την διασκευή των Light in Babylon, στο τραγούδι του Ισραηλινού Idan Raichel, Hinech Yafa. 

Τα “θραύσματα” μέσα από ένα πάντρεμα ηχοχρωμάτων και διαθέσεων δημιουργούν ένα μουσικό καλειδοσκόπιο άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με την παράδοση της ανατολικής μεσογείου όσο και με τον ηλεκτρικό ήχο της δύσης. Το ούτι συναντάει την ηλεκτρική κιθάρα και τα κρουστά τους ηλεκτρονικούς arpegiated ήχους σε μια αρμονική συνύπαρξη, που δημιουργεί την βάση για την φωνή, να εξερευνήσει την αέναη σύγκρουση αλλά και σύμπτυξη ανατολής και δύσης. Δυναμικά, ρυθμικά αλλά και ατμοσφαιρικά, τα “θραύσματα” αποτελούν τις ψηφίδες, που ενώνονται, για να δημιουργήσουν ένα ηχοτοπίο, που αφηγείται μια μοναδική ιστορία.

«Εδώ, θα ήθελα να μοιραστώ, την ανάγκη που είχα, να πάρουν τα “Θραύσματα” αυτή την εικόνα, την οποία και επιμελήθηκα.
Οι ιδέες προέκυψαν από την διδασκαλία μου στα παιδιά. Θεωρώ πως, αν δεν υπήρχε αυτό το επαγγελματικό βήμα στη ζωή μου, τα
“Θραύσματα” δεν θα λειτουργούσαν το ίδιο μέσα μου. Στα παιδιά είδα μια δύναμη αγνή και αφοπλιστική, την οποία ένιωθα κι εγώ ως “μεγάλη”, όμως εγκλωβισμένη και τρομοκρατημένη . Έτσι ήρθαν στο μυαλό μου οι στίχοι του Γιώργου «κλείνεις στην παλάμη σου όλα αυτά που δεν θα είσαι, και γδέρνεσαι στων αλλωνών τα Θραύσματα κι αιτία είσαι εσύ» . Μεγαλώνουμε λοιπόν και προσαρμοζόμαστε στις πιο σκοτεινές πτυχές που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος. Φόβος, Δόξα, Ανασφάλεια είναι λέξεις κλειδιά που συνδέουν αν όχι όλους, αλλά τους περισσότερους από εμάς.
Ο καθένας λοιπόν μπορεί να μεταφράσει τους στίχους ανάλογα με τις ανάγκες του . Μάλλον εγώ είχα την ανάγκη να μην φοβάμαι . Το μήνυμα που θέλω να στείλω λοιπόν, σ’ όλους εμάς τους φοβισμένους είναι, να μην ξεχνάμε να φροντίζουμε τον πυρήνα μας, το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Να αντλούμε δύναμη από αυτό και την ίδια την ζωή και να ελευθερωνόμαστε
» (Λαμπρινή Ιωάννου)

ΜΟΥΣΙΚΗ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ερμηνεία: Λμαπρινή Ιωάννου
Στίχοι: Γιώργος Ψάμαθος
Μουσική: είναι εμπνευσμένη απο την διασκευή των Light in Babylon στο τραγούδι του Idan Raichel, Hinach Yafa”
Παραγωγή, Ενορχήστρωση, Μίξη: Νικόδημος Τριαρίδης
Ηχογράφηση Ηλεκτρικής και Ακουστικής Κιθάρας: Άγγελος Αθανασιάδης
Η Ηχογράφηση Φωνής έγινε από τον Κωνσταντίνο Πραβίτα στο Nvelope Studio

Σκηνοθεσία: Λαμπρινή Ιωάννου
Video ProductionPost ProductionGraphic Design: Πέτρος Πέτρου

Choreographer: Αντωνία Πιτουλίδου
Performers: Αντωνία Πιτουλίδου, Ευγενία Ψωμιάδου, Αυγή Μητσιάνη, Αριάδνη Αλεξίου

Make Up Artist: Νaya Lin
Nail Artist: Κατερίνα Χριστοφορίδου
Headpiece Designer: Δέσποινα Κουμαντσιώτη
Το ρούχο έραψε η Ευγενία Ορφανίδου
Shot at Bensousan Han
Οι
πρόβες έγιναν στο Θέατρο Σοφούλη


Ευχαριστούμε την συλλογικότητα της ΒΙΟΜΕ για την Φιλοξενία στο χώρο τους .


Λίγα λόγια για τη Λαμπρινή Ιωάννου:
Η Λαμπρινή Ιωάννου είναι ερμηνεύτρια και στιχουργός. Γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1998 και κατάγεται από ένα χωριό της Ηπείρου, το Γαρδίκι Θεσπρωτίας . Η εκπαίδευση της στο τραγούδι ξεκίνησε από την εφηβική της ηλικία με μαθήματα φωνητικής σύγχρονου τραγουδιού, κλασσικής τοποθέτησης και ορθοφωνίας . Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Μουσική-Τραγούδι των ΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης . Από πολύ μικρή ηλικία έχει λάβει μέρος σε συναυλίες των Νίκου Ζιώγαλα, Βασίλη Καζούλη, Μπάμπη Στόκα, Γιάννη Χαρούλη και τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης . Έχει γράψει στίχους για παιδικές παραστάσεις του Θεάτρου Σοφούλη, όπου σε κάποιες απ’ αυτές έχει πρωταγωνιστήσει.