Περιγραφή

Μπρούκλιν, δεκαετία του ’60: Mέσα σε μια καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και πιο βίαιη, ο Ότο και η Σόφη Μπέντγουντ, ένα ζευγάρι μορφωμένων πλούσιων Αμερικανών, μόλις έχουν ανακαινίσει το σπίτι τους, έχουν αγοράσει ένα καινούργιο πολυτελές αυτοκίνητo και όλα στη ζωή τους φαίνεται να πηγαίνουν καλά. Το δάγκωμα, ωστόσο, μιας αδέσποτης γάτας και η υποψία ότι η γάτα είναι λυσσασμένη γίνονται αφορμή για να αποκαλυφθούν τα ρήγματα στον φαινομενικά επιτυχημένο γάμο τους  και η αφετηρία για μια σειρά συγκρούσεων και ανατροπών.

«Ένα επιβλητικό ορόσημο του μεταπολεμικού ρεαλισμού… » (David Foster Wallace), «ανώτερο από οποιοδήποτε μυθιστόρημα συγχρόνων της Φοξ (1923-2017): του Τζον Απντάικ, του Φίλιπ Ροθ και του Σολ Μπέλοου» (από τον πρόλογο του Jonathan Franzen).

Έργο Εξωφύλλου

Ντίκος Βυζάντιος, Chute II , 1991

Μετάφραση Ρένα Χατχούτ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Το μυθιστόρημα Πρόσωπα σε απόγνωση είναι ένα ξεχασμένο «διαμάντι» που εκδόθηκε το 1970 και ανακαλύφθηκε ξανά από τον Τζόναθαν Φράνζεν και τον Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας. Το βιβλίο, στη δεύτερη ζωή του, αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς.

Στην Ελλάδα έγραψαν πολλοί για το αριστούργημα της Πόλα Φοξ, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Μοδινός στα Νέα, η Τίνα Μανδηλαρά στη LIFO, ο Μάνος Κοντολέων στον Χάρτη, η Ευγενία Μπογιάνου στην Αυγή, οΆρης Σφακιανάκης στην Athens Voice, ο Διονύσης Μαρίνος στην Bookpress και η Δέσποινα Παπαστάθη στονΑναγνώστη.

Ανακαλύψτε την αξία ενός μοναδικού μυθιστορήματος!

Κ. Δαρδανός, 23 Φεβρουαρίου 2022