Η Σοφία Παπουλάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές παραγωγές του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Σαν τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με αρκετά ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, όπως ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Κώστας Μακεδόνας, οι Άγαμοι Θύται, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Γιώργος Χατζής, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Με τη συμμετοχή της στο The Voice και τα τραγούδια που ερμήνευσε στο τηλεοπτικό talent show, η Σοφία Παπουλάκου μάς έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια γνήσια λαϊκή φωνή!

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι, “Το φυλαχτό” ενώ πρόσφατα μας αποκάλυψε και “Τα μυστικά” της! 

 

Ακολουθήστε τη Σοφία Παπουλάκου

Facebook YouTube

Σοφία Παπουλάκου

 

Συνέντευξη στην Αντιγόνη Καριπίδου

 

Σοφία, μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο τελευταίο Voice, έγινες γνωστή στο ευρύ κοινό. Πώς ήταν η εμπειρία σου στο talent show;

Ήταν μια όμορφη εμπειρία με αρκετές δυσκολίες. Δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία.  Γενικά έχω μάθει στη ζωή μου να κρατάω μόνο τα θετικά και να προχωράω. Πιστεύω και θεωρώ ότι όταν είσαι αποφασισμένος να κάνεις ένα τέτοιο βήμα πρέπει να είσαι πολύ προσγειωμένος , αληθινός και να απολαύσεις αυτή την εμπειρία.

 

Ωστόσο, στη μέχρι τώρα πορεία σου και παρά το γεγονός πως είσαι πολύ νέα, είχες ήδη στο βιογραφικό σου σημαντικές συνεργασίες και συμμετοχές σε επιτυχημένες δουλειές. Ποιες ξεχωρίζεις;

Όλες οι συνεργασίες μου ήταν δώρο Θεού. Αισθάνομαι ευγνώμων για ό,τι μου έχει συμβεί μέχρι σήμερα και για όσους είχα την τύχη και τη χαρά να συναντήσω και να συνεργαστώ μαζί τους . Κάθε ένας είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Δε θα ξεχάσω, όμως, ποτέ τη συνεργασία μου με την κυρία Τάνια Τσανακλίδου, μια υπέροχη γυναίκα γεμάτη αγάπη και πάθος. Την σέβομαι απεριόριστα και την ευχαριστώ, την έχω μέσα στην καρδιά μου. Τα λόγια που μου έχει πει τα κρατάω μέσα μου σαν φυλαχτό.

 

Και ποιες είναι οι συνεργασίες που ονειρεύεσαι; Υπάρχουν κάποιοι ερμηνευτές ή δημιουργοί (συνθέτες, στιχουργοί) που θα ήθελες να δουλέψεις μαζί τους;

Ποιος δεν έχει όνειρα; Εάν σας πω ότι δεν έχω κάποιον στο μυαλό μου θα πω ψέματα. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί ερμηνευτές και δημιουργοί που θα επιθυμούσα να συνεργαστώ μαζί τους. Λίστα ολόκληρη μπορώ να σας γράψω!! Δυο ανθρώπους που ξεχωρίζω, όμως, και θα ήθελα πάρα πολύ να δουλέψω μαζί τους είναι ο Γιάννης Πάριος και ο Χρήστος Νικολόπουλος.

 

Το λαϊκό τραγούδι είναι το είδος σου κι αυτό φαίνεται απ’ τον τρόπο που το ερμηνεύεις. Ποιες λαϊκές φωνές αγαπάς; Ποια είναι τ’ ακούσματά σου γενικότερα;

Ακούω πολλά είδη μουσικής και πολλές φορές ανάλογα με την διάθεσή μου. Μπορεί τώρα να ακούσω Βίκυ Μοσχολιού και μετά από λίγη ώρα να ακούσω  Dulce Pontes. Ξεχωρίζω και θαυμάζω πολλές λαϊκές φωνές όπως είναι ο Στράτος Διονυσίου, ο Στέλιος Καζαντζίδης , η Πίτσα Παπαδοπούλου , η Πόλυ Πάνου, η Ρίτα Σακελλαρίου , ο Πασχάλης Τερζής , ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Σοφία Παπουλάκου

Το θέατρο ήταν το αντικείμενο των σπουδών σου και μάλιστα έχεις δουλέψει και ως βοηθός σκηνοθέτη. Είναι κάτι που το άφησες πίσω ή μοιράζεις την αγάπη σου ανάμεσα στο θέατρο και το τραγούδι;

Όταν έχεις σπουδάσει και έχεις δουλέψει πάνω στο αντικείμενο των σπουδών σου αρκετά χρόνια δεν είναι τόσο εύκολο να το αφήσεις πίσω. Οι σπουδές μου στο θέατρο με έχουν βοηθήσει αρκετά στο τραγούδι. Αγαπώ και τα δυο και μπορούν εύκολα να συνδυαστούν. 

 

Πρόσφατα μας αποκάλυψες “Τα μυστικά” σου. Ένα πολύ όμορφο τραγούδι. Είναι ο προπομπός κάποιου δίσκου που ετοιμάζεις;

“Τα Μυστικά” μας κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες και είμαστε πολύ χαρούμενοι  για το αποτέλεσμα. Η μουσική είναι του Νίκου Πλιού, οι στίχοι της Γεωργίας Παπαδοπούλου και η ενορχήστρωση του Βαγγέλη Καραπέτρου. Αισθάνομαι πολύ τυχερή, το αγαπώ πολύ και εύχομαι να το αγαπήσει κι ο κόσμος. Είναι το δεύτερο σε κατά σειρά τραγούδι μου που κυκλοφορεί. Το πρώτο, που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό, ήταν “Το Φυλαχτό” σε μουσική του Βαγγέλη Μαχαίρα και σε στίχους του Γιώργου Αθανασόπουλου. Είμαστε σχετικά έτοιμοι σε σύντομο χρονικό διάστημα  να σας παρουσιάσουμε το πρώτο μου άλμπουμ, που αρχικά θα κυκλοφορήσει ψηφιακά.

 

Πού θα σ’ ακούσουμε ζωντανά;

Συζητάω διάφορα τις τελευταίες μέρες , η επαφή με τον κόσμο είναι κάτι που μου έχει λείψει πολύ. Ελπίζω να μην αργήσει πολύ η στιγμή που θα τραγουδήσω μπροστά σε κοινό. Η αλληλεπίδραση που έχεις με τον κόσμο όταν τραγουδάς, είναι ένα μαγικό και αναντικατάστατο συναίσθημα.