Tα Lighthouse Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο -μια πρωτότυπη σειρά μικτών μουσικών συναντήσεων που ενώνουν την συνέντευξη με την συναυλία και την τζαζ με το ελληνικό τραγούδι έχοντας δημιουργήσει ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό αποτύπωμα.

Με παρουσία κοινού αλλά και σε live αναμετάδοση από τις πλατφόρμες του ΚΠΙΣΝ, τα Lighthouse Sessions φέτος παρουσιάζουν τέσσερις διαφορετικές μουσικές συμπράξεις, με στόχο να αναδείξουν τη δύναμη της μουσικής γλώσσας, συνδυάζοντας στοιχεία από όλο το φάσμα της: από την ελληνική παράδοση και τα ρεμπέτικα έως την τζαζ και την κλασική μουσική, στο πλαίσιο συναντήσεων ανοικτών στον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό.

Έτσι, ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνομιλεί με τους καλεσμένους του για τη ζωή τους και τη μουσική τους διαδρομή, ενώ, παράλληλα, τους καλεί σε έναν μουσικό διάλογο, με τη συνοδεία ενός τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων.

Δεύτερος καλεσμένος των LHS που θα παρουσιαστούν στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 21:00 είναι ο Ορφέας Περίδης. Ο σημαντικός Έλληνας τραγουδοποιός συναντά το ευέλικτο μουσικό σύνολο του Αλέξανδρου Κτιστάκη και πειραματίζονται με τζαζ και κλασικό ήχο. Κομμάτια-σταθμοί των 90’s και στιγμές από τη μετέπειτα πορεία του Ορφέα Περίδη, αποδίδονται με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις, εν αναμονή του επερχόμενου προσωπικού του δίσκου.

Συντελεστές:
Ντίνος Μάνος – μπάσο
Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – ντραμς
Κώστας Παναγιωτίδης – βιολί
Παναγιώτης Τζιώτης – βιολί
Αγγέλα Γιαννάκη – βιόλα
Δημήτρης Τραυλός – τσέλο

Σύνθεση & Ενορχήστρωση Εγχόρδων: Aλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Διασκευή: Oρφέας Περίδης & Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (www.snfcc.org), στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.  

Μέτρα Covid-19:
Για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το covid19.gov.gr. Επίσης λόγω των συνθηκών, προτείνουμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.