Οι εκτελεστές του Γιώργου Σκούρτη στο Θέατρο Αμαλία 11-13/2

Οι εκτελεστές του Γιώργου Σκούρτη

«Οι Εκτελεστές» στο θέατρο Αμαλία
Παρασκευή 11 , Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 21:00
Το θεατρικό έργο «Οι Εκτελεστές» του πολυγραφότατου Γιώργου Σκούρτη γράφτηκε την δεκαετία του ’80 και συγκεκριμένα το 1988, περίοδο έντονων κοινωνικών αντιπαραθέσεων και διεκδικήσεων με την αυθαιρεσία και τη διαφθορά να «ανθίζει» σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου.
Υπόθεση:
Τρία αδέρφια, ο Κοσμάς (Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου) ο Τάσος (Λυκούργος Μπάδρας) κι ο Στέλιος (Βασίλης Τριανταφύλλου) οργανώνουν μια ληστεία σε τράπεζα και φεύγουν καταδιωκόμενοι για να κρυφτούν σε μια αποθήκη. Απομονωμένοι, εγκλωβισμένοι, εκνευρισμένοι, κυνηγημένοι. Τα νεύρα τεντωμένα, οι ισορροπίες λεπτές, οι σχέσεις δοκιμάζονται, υπάρχει άραγε διέξοδος;
«Οι Εκτελεστές» πραγματεύονται πολλά θέματα και ερωτήματα, όπως τον θεσμό της οικογένειας, το κράτος, την εξουσία και τη θέση του πολίτη. Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια, το κείμενο παραμένει διαχρονικό και τόσο μα τόσο επίκαιρο. Ο ίδιος ο συγγραφέας έχει αναφέρει χαρακτηριστικά «μια ιστορία βίας και αναρχίας, σαν αυτές που συμβαίνουν καθημερινά πλέον στη ζωή μας. Είναι η βία της εξουσίας πάνω στο άτομο-πολίτη κι η αναρχία του ατόμου-πολίτη ενάντια στην εξουσία».
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιώργου Σκούρτη στα θεατρικά δρώμενα το 1970 με το έργο «Οι νταντάδες», ένα έργο-σταθμό που ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, τον απασχολούσε το δίπολο πολίτης-εξουσία, οι διαπροσωπικές σχέσεις και η καταγγελία της αλλοτρίωσης της κοινωνίας, πράγμα που είναι ορατό και έντονο και στους «Εκτελεστές».
Συντελεστές:
Συγγραφέας: Γιώργος Σκούρτης
Σκηνοθεσία: Τριαντάφυλλος Δελής
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Φωτιστής: Δημήτρης Κοκολινάκης
Κινησιολογία: Πασχαλιά Ακριτίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Σγουράκη
Δημ. Σχέσεις: Άντζυ Νομικού – angienomikou@gmail.com
Στίχοι-Μουσική : Στέλιος Σαλβαδόρ
Ραδιοφωνικές φωνές : Ιωάννης Απέργης, Λυδία Σγουράκη
Ηθοποιοί: Λυκούργος Μπάδρας, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Βασίλης Τριανταφύλλου
Πληροφορίες Παράστασης
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 11,Σάββατο 12, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 13 € Μειωμένο 10€ (ΑΜΕΑ, Ανεργίας, Φοιτητικά)
Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71 (Θεσσαλονίκη)
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310 842 – 509