Πάρε Θέση – νέο σινγκλ | Δημήτρης Μητσοτάκης ft Προφίλ + Φίλοι

Τ

ο νέο σινγκλ Πάρε Θέση, σε στίχους του Δημήτρη Μητσοτάκη και μουσική του Γιώργου Συλλιγάρδου (Προφίλ), με τη φιλική συμμετοχή 10 τραγουδιστών και μουσικών κυκλοφορεί από τις 27 Ιανουαρίου 2022 στο κανάλι Dimitris Mitsotakis Official Youtube & Spotify.

 

Με τον εύλογο τίτλο Πάρε Θέση οι καλλιτέχνες καλούν τους συναδέλφους τους να μιλήσουν και να τοποθετηθούν για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ετών.

Ο τραγουδοποιός, συγγραφέας και στιχουργός του συγκεκριμένου τραγουδιού Δημήτρης Μητσοτάκης σημειώνει: «Την ώρα που η χώρα ζει μια από τις χειρότερες σελίδες της μεταπολιτευτικής περιόδου, βγαίνοντας από τη δίνη των ανελέητων διαδοχικών μνημονίων, παραδομένη στις επικίνδυνες αποφάσεις της πλέον αυταρχικής και αλαζονικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία χρόνια, αποφάσεις και μέτρα που με όχημα ή πρόσχημα την πανδημία οδηγούν ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους στην καταστροφή, καλλιτέχνη, ήρθε η ώρα να πάρεις θέση. Οι χρυσοπληρωμένες δουλειές των ρεβεγιόν, του Ζαππείου και της καρότσας δεν είναι για πολλούς. Πάρε θέση. Θυμήσου τα μέτρα που σε εξόντωσαν: Μαγαζιά χωρίς μουσική, απαγόρευσης της ενίσχυσης του ήχου (ναι, θυμάσαι; έγινε κι αυτό!), 50% πληρότητα που ουσιαστικά σήμαινε κλείσιμο χωρίς αποζημίωση. Ακόμα όμως κι όταν καταβλήθηκε η πενιχρή αποζημίωση των 534 ευρώ, δόθηκε με το σταγονόμετρο και σε όσες περιπτώσεις μπόρεσαν, βρίσκοντας διάφορα λογιστικά τεχνάσματα, κόπηκε.

Πάρε θέση εκτός κι αν βολεύεσαι. Πάρε θέση, μίλα, εκτός κι αν είσαι απλά διασκεδαστής ή φοβάσαι μη χάσεις “κάναν εύθικτο πελάτη”. Πάρε θέση εκτός κι αν για σένα -τα τραγούδια του Θεοδωράκη, του Μικρούτσικου και του Λοΐζου, τα μελοποιημένα ποιήματα του Ρίτσου, του Βάρναλη, του Αναγνωστάκη και οι στίχοι του Λειβαδίτη και του Γκάτσου- είναι απλώς γνωστά τραγούδια που συγκινούν τις μάζες και γεμίζουν το πρόγραμμά σου. Πάρε θέση εκτός κι αν κι αν η θέση σου είναι η σιωπή. Να θυμάσαι όμως: Η σιωπή είναι συνενοχή». 

Πάρε θέση, πάρε θέση, πάρε θέση

ήρθε η ώρα σου, σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει.

Πάρε θέση, πάρε θέση, πάρε θέση

όλο ζούλα κι όλο κάθεσαι στη μέση

μπας και χάσεις κάνα εύθικτο πελάτη

μα και τ’ όνομα θα χάσεις και το μάτι.

Πάρε θέση

Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης

Μουσική: Γιώργος Συλλιγάρδος (Προφίλ)

 
Τραγουδούν:

 

Σπύρος Γραμμένος

Χρήστος Δάντης

Χρήστος Καλογράνης (Γυμνά Καλώδια)

Ιουλία Καραπατάκη

Πέτρος Κασιμάτης (Προφίλ)

Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα)

Γιώργος Λαγγουρέτος (Magic de Spell)

Δ. Μητσοτάκης

Βασίλης Ράλλης

Mc Yinka

 

 
Παίζουν:

Βαΐτσης Χαρακοπίδης (Θραξ Πανκc) – γκάιντα

Άγης Παπαπαναγιώτου – μπουζούκι

Δ. Μητσοτάκης -μπαγλαμά

και οι Προφίλ:

Γιώργος Συλλιγάρδος – κιθάρες

Ηλίας Πολυχρονόπουλος – μπάσο

Μανώλης Ρίζος – τύμπανα

Ηχοληψία: Γιώργος Συλλιγάρδος

 

Μίξη – mastering ήχου: Γιάννης Πετρογιάννης (Studio Matrix)

Βίντεο: Α. Κούφι

Δείτε το κανάλι του Δ. Μητσοτάκη στο YouTube εδώ