World War Sapiens: Η Ιστορία αλλιώς
Homo Salonicus

Homo Salonicus

Σε έναν παράξενο, εναλλακτικό κόσμο οι Homo sapiens δεν είναι το μοναδικό παρακλάδι του είδους μας που κατάφερε να επιβιώσει από τις δοκιμασίες της Εξέλιξης.
Σε μια Ευρώπη που οι σύγχρονοι άνθρωποι μοιράζονται με τους Νεάντερταλ, τους Homo denisova και τους ανθρώπους της Χαϊδελβέργης, η συνύπαρξη είναι κάθε άλλο παρά αρμονική.
Σε έναν 20ο αιώνα πολύ διαφορετικό από αυτόν που ξέρουμε, η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά κάπως αλλιώς.
Οι Γενοσοσιαλιστές συγκρούονται με τους Δενισοβιετικούς και τους συμμάχους τους. Ο Μεγάλος Πόλεμος μεταξύ των Ειδών έχει μόλις ξεκινήσει.
Καλώς ορίσατε στον παράλληλο κόσμο του World War Sapiens, όπου οι Γενοσοσιαλιστές, η φασιστική συμμαχία ορισμένων Homo sapiens με τους Νεάντερταλ, πολεμά για μια “γενετικά καθαρή” Ευρώπη ενάντια σε όλα τα άλλα είδη των Homo που η ίδια θεωρεί κατώτερα…Στην αρχή, τα ελεύθερα Ανθρωποειδή πιάνονται απροετοίμαστα. Πρώτη πέφτει η Σιλεσιοπομερανική Κοινοπολιτεία, ακολουθεί η Φραγκία ενώ η Ιγγλετέρα βομβαρδίζεται ανελέητα. Ο πρωθυπουργός της Ιγγλετέρας Ουίνστον Τσόρτσιλ αρνείται να παραδοθεί στον γιο του Αδόλφου Χίτλερ και ηγέτη του Γενοσοσιαλιστικού Ράιχ, τον Αλόις Χίτλερ. Εκείνος, αναζητώντας την επόμενη νίκη στρέφεται προς τα ανατολικά και επιτίθεται στους Δενισόβιους και στην

Παρουσίαση Κόμικ: Homo Salonicus

Ένωση. Το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και του γένους Homo, κρέμεται από μία κλωστή.

Κάτω από τα φώτα των Ναζί κοιμάται η Σαλονίκη
Το Homo Salonicus (εκδόσεις: Jemma Press) είναι ένα αυτοτελές επεισόδιο αυτής της μεγάλης σύγκρουσης. Διαδραματίζεται στην κατεχόμενη από τους Γενοσοσιαλιστές Θεσσαλονίκη και ακολουθεί τις περιπέτειες του Γενοσοσιαλιστή Νεκρομάντη Άρθουρ Μπάρετ στον οποίο ανατίθεται μια αποφασιστική όσο και απόρρητη αποστολή: να βρει τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή να σκάψει τον δικό του προσπαθώντας. Αλλά πώς θα το καταφέρει αυτό σε μια πόλη όπου κανείς δεν αναγνωρίζει τον βαθμό του και ο Στρατιωτικός Διοικητής έχει κατασχέσει και το τελευταίο μπουκάλι μπύρας;
Μπροστά στον απρόθυμο Νεκρομάντη ξεδιπλώνεται ένα κουβάρι που περιλαμβάνει άσπονδους φίλους, καλλίγραμμες Αυστριακές αρχαιολόγους, μιγάδες μεσεγγυούχους και τους λαβυρίνθους της υπόγειας Θεσσαλονίκης που κρύβουν πολλά μυστικά, αλλά οπωσδήποτε όχι Μετρό.
Οι συντελεστές του Homo Salonicus Δημήτρης Καμένος και Χρήστος Σταμπουλής σας καλούν να γιορτάσετε μαζί τους την κυκλοφορία του one-shot άλμπουμ Homo Salonicus υποσχόμενοι αντιήρωες, κοινωνική σάτιρα, μαύρο χιούμορ και ανελέητο nazisploitation. Την εισαγωγή στον εναλλακτικό κόσμο του World War Sapiens θα κάνει ο εκδότης και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Δαλαμπύρας ενώ ο φιλόξενος χώρος της ReHab Pub θα γίνει το ιδανικό μέρος για να παρουσιαστεί μια ακόμα περιπέτεια του ζυθομανή Νεκρομάντη Μπάρετ. Ενδεχομένως και για να έρθει η έμπνευση για τις επόμενες!
Οι πρώτοι 9 καλεσμένοι μας που θα αγοράσουν το δικό τους αντίτυπο του Homo Salonicus θα κερδίσουν από ένα συλλεκτικό αυτοκόλλητο World War Sapiens.
Ακούστε αυτή την εβδομάδα την εκπομπή Άθλιοι Γιοι στον 1055Rock (Δευτέρα με Παρασκευή 10 εως 2) και κερδίστε τεύχη!
Όνομα άλμπουμ: Homo Salonicus
Εκδόσεις: Jemma Press
Χώρος: ReHab Pub, Βαλαωρίτου 19, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: 23-1-22
Ώρα Έναρξης: 19:30
Συντονισμός: Νίκος Δαλαμπύρας
Ομιλητές: Δημήτρης Καμένος, Χρήστος Σταμπουλής
Σημείωση: Για την είσοδο στο χώρο θα τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεκτά όλα τα ανθρωποειδή! Είσοδος με την κατανάλωσή σας.