Την Κυριακή 7/11 οι Πτέρυγα 3 παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο ΙΛΙΟΝ PLUS μαζί με τους ART Telepaths και τον Διονύση Φαρμάκη με τους Πεδίο Δ

Οι ΠΤΕΡΥΓΑ 3 δημιουργήθηκαν το 2016 και ξεκίνησαν τις πρόβες τους σε ένα παγωμένο κοντέινερ σε κάποιον παράδρομο της Αττικής Οδού. Μουσικά βαδίζουν σε σκοτεινά και ατμοσφαιρικά μονοπάτια, ενώ δεν λείπουν τα ψυχεδελικά στοιχεία στις συνθέσεις τους.

Το 2018 παρουσίασαν ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς τους στο Underground Studio ανοίγοντας το συγκρότημα Sala Niva. Συνέχισαν να πειραματίζονται με τον ήχο τους και να κάνουν live εμφανίσεις σε πλατείες και στο Μουσικό Στέκι Ιλίου.

Το 2019 κατασταλάζουν σε ήχο, ύφος και πρόσωπα. Η σύνθεση κλειδώνει με τους : Λευτέρη Βουτσά στα τύμπανα, Δημήτρη Μακρέα στα πλήκτρα, Νίκο Τζίμα στο μπάσο και τα φωνητικά, Γιάννη Μαλεβίτη στην κιθάρα και Βαγγέλη Τσίμο στη φωνή.

Τον Φλεβάρη του 2020 παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Cabaret Voltaire παρέα με το συγκρότημα Βίδες και στο τέλος του ίδιου μήνα κυκλοφορούν δωρεάν στο διαδίκτυο το πρώτο τους EP, με τίτλο Ιστορίες Από Την Τρίτη Πτέρυγα. Σε αυτό περιλαμβάνονται δύο μελοποιημένα ποιήματα, η Μοναξιά της Κατερίνας Γώγου και οι Θάνατοι του Κώστα Καρυωτάκη, ενώ τα υπόλοιπα τρία κομμάτια Δειλοί Αυτόχειρες, Παραβολή Σε Σύγχυση Ελάσσονα και Παράξενη Τρέλλα είναι σε στίχους του Βαγγέλη Τσίμου. Τον Μάρτιο του 2020 κυκλοφορούν το πρώτο τους video clip για το Παραβολή Σε Σύγχυση Ελάσσονα.

Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκαν live στην ταράτσα του Χώρου 2510 και έναν χρόνο μετά στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

 

Ακούστε εδώ το τραγούδι Πώς φτάσαμε ως εδώ περιλαμβάνεται στη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Με βλέμμα καρφωμένο στο κενό που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο

https://www.youtube.com/watch?v=EZMVi8tc_Ek


Facebook

https://www.facebook.com/Pteryga3