Μαζί μας ο James (Δημήτρης) Μπασδάνης, ο οποίος γεννήθηκε στο Βόλο το 1988.Ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα στην ηλικία των 15 ετών. Το 2005, μετακόμισε στην πόλη των Ιωαννίνων, την οποία έχει έδρα έως και σήμερα.

Το 2009 δημιουργεί μαζί με φίλους και άλλους συνεργάτες το συγκρότημα Στιχόβολη, με τους οποίους δημιουργεί δικά τους τραγούδια και τα οποία κυκλοφορούν το 2015 στο μοναδικό και παρθενικό τους άλμπουμ με τίτλο “Στιχόβολη” από την δισκογραφική εταιρία Music Mirror. Στο άλμπουμ συνεισφέρει ως κιθαρίστας, συνθέτης αλλά και στιχουργός. Παράλληλα με τους Στιχόβολη, δημιουργεί και με το συγκρότημα Programmed to Rock με το οποίο παίζουν πολύ ιδιαίτερες διασκευές σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα.

 

Photo By Lefkothea Pappa

Photo By Lefkothea Pappa

Από το 2017 είναι υπεύθυνος του Μοντέρνου Τμήματος και καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας στην Μουσική Σχολή Κ. Λεοντάρης στα Ιωάννινα.

Το 2018 κυκλοφόρησε παγκοσμίως στην αγγλική γλώσσα  το πρώτο του κιθαριστικό βιβλίο με τίτλο “Anatolian Modes: Eastern and Greek Scales Analyzed on Modal Theory”, ενώ τον Μάιο του 2020 στην ελληνική γλώσσα το βιβλίο “Μάθετε και τελειοποιήστε τις Πεντατονικές Κλίμακες (Μέθοδος Κιθάρας)”.

Tο 2016 το πρώτο του instrumental single Lacrimosa Blue, τον Οκτώβριο του 2019 κυκλοφορεί το πρώτο του Instrumental Άλμπουμ με τίτλο “James Basdanis – Kaemos”από το δικό του ανεξάρτητο Label την JBMusic (https://www.justbornmusic.eu) το οποίο πήρε ιδιαίτερα καλές κριτικές καθώς και μία διάκριση στις ΗΠΑ με το 3ο κομμάτι του άλμπουμ “Nihavent Sirto” να κατακτά το τίτλο ως το καλύτερο νέο κομμάτι Fusion μουσικής για το 2019, στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό της Aplaud. Έναν μόλις χρόνο μετά τον δίσκο “Kaemos” κυκλοφορεί ένα EP με τίτλο “James Basdanis – Diddycoy”.

Photo By Lefkothea Pappa

Photo By Lefkothea Pappa

H Just Born Music και ο James Basdanis παρουσιάζει ένα 10λεπτο Mini Documentary, με τη φιλοσοφία και τις απόψεις του δημιουργού, καθώς και 2 κομμάτια σε live εκτέλεση, για το νέο acustic-κιθαριστικό loop project “Echographia” του καλλιτέχνη. Καλή ακρόαση

 

Social Media

Facebook: https://facebook.com/jamesbasdanispage

Instagram: https://instagram.com/jamesbasdanis

YouTube: https://www.youtube.com/c/jamesbasdanisofficial

Site: https://www.basdanis.eu

Άλλο: https://el.wikipedia.org/wiki/Δημήτρης_Μπασδάνης