Ο Αλέξανδρος Μπαρμπούτης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1991.


Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκίνησε νωρίς, καθώς στην ηλικία των 6 ετών ξεκίνησε πιάνο.  Το τραγούδι δεν άργησε να μπει στην ζωή του πρώτα μέσα από χορωδίες και στην εφηβεία από μαθητικά συγκροτήματα και μαθήματα φωνητικής. Κάπου εκεί πρωτοδημιουργήθηκε η ανάγκη για έκφραση , που ικανοποιείται μέσα από την σύνθεση τραγουδιών και συνεχίζει ακατάπαυστα μέχρι σήμερα.
Το 2008 μετακομίζοντας στην Θεσσαλονίκη , όπου και ανδρώθηκε μουσικά, άρχισε να εμφανίζεται σε πολλούς  χώρους και φεστιβάλ της βόρειας Ελλάδας. Συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα  ως μουσικός κατά κύριο λόγο, είχε την ευκαιρία να ανοίξει συναυλίες καλλιτεχνών όπως ο Μ. Πασχαλίδης, ο Β. Παπακωνσταντίνου, ο Φ Πλιάτσικας, οι Μπλε κ.α.,  και να ζήσει την εμπειρία δύο Φεστιβάλ Τραγουδιού Κοζάνης «Νικόλας Άσιμος».

Φωτογραφίες  Γιώργος Φλέγκας
Το 2015 ξεχώρισε στο τηλεοπτικό σόου The voice of Greece ως ερμηνευτής . Ακολούθησαν εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως και την Κύπρο, με αποκορύφωμα τη συνεργασία με την Μελίνα Ασλανίδου στην καλοκαιρινή της περιοδεία την ίδια χρονιά.
Φωτογραφίες  Γιώργος Φλέγκας

 

O Αλέξανδρος Μπαρμπούτης μας χαρίζει το τραγούδι “Οι Παπαγάλοι” σε δικιά του μουσική και στίχους του Γιάννη Μιχαήλ. Ένα κομμάτι επηρεασμένο από το δημοψήφισμα του 2015 που μας κάνει να αναρωτιόμαστε… σε ποιους παπαγάλους αναφέρεται!

Καλή ακρόαση!

Συμμετέχουν:

Θοδωρής Τζήκας ~ Τζουράς

Δημήτρης Βαλιώτης ~ Καχόν

Βίντεο Μίλτος Σοφιανός

 

Ακολουθήστε τον Αλέξανδρο Μπαρμπούτη :