Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν το βιβλίο-cd του Βαγγέλη Κορακάκη «Άδολη σιωπή» την Τετάρτη 16 Μαρτίου στη μουσική σκηνή «Σφίγγα». Για την έκδοση θα μιλήσουν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, o ποιητής

Δημήτρης Λέντζος και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Σιδερής Πρίντεζης. Θα ακουστούν ζωντανά τραγούδια του άλμπουμ από τον Βαγγέλη Κορακάκη και τους συνεργάτες του.

Λίγα λόγια για την έκδοση

Μετά από πέντε χρόνια αποχής από τη δισκογραφία αλλά συνεχούς δημιουργίας, ο Βαγγέλης Κορακάκης επιστρέφει με το βιβλίο – cd «Άδολη σιωπή» που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο.

Η «Άδολη σιωπή» είναι η αποτύπωση του ψυχισμού τού Βαγγέλη Κορακάκη με μικρά αφηγήματα που φανερώνουν ποίηση κρυμμένων μυστικών και συνοδεύονται από δέκα τραγούδια με το γνώριμο και ιδιαίτερο λαϊκό του ύφος. Ερμηνεύει ο ίδιος και σε δύο τραγούδια ο Βασίλης Κορακάκης. Στα φωνητικά συμμετέχουν η Ασπασία Στρατηγού και Ανατολή Μαριόλα.

Την έκδοση επιμελήθηκε ο Θανάσης Συλιβός ενώ το εξώφυλλο είναι ένα έργο του εικαστικού Κώστα Λαδόπουλου.

«Τα κείμενα της Αδολης Σιωπής είναι μια διαφορετική εκδοχή των τραγουδιών μου,

για έναν κόσμο που πίστεψα και εγκλωβίστηκα στο όραμά του» (Βαγγέλης Κορακάκης)

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Κορακάκη

Ο Βαγγέλης Κορακάκης γεννήθηκε το 1961 στην Καισαριανή. Μαγεύεται από τον ήχο του μπουζουκιού που καθόρισε την μετέπειτα πορεία του.

Η πρώτη του εμφάνιση ως μουσικός είναι το 1978 στο Θέατρο της Καισαριανής, στην παράσταση «Ο Λεπρέντης». Η επαφή του με τη δισκογραφία ξεκινά το 1985 γράφοντας τη μουσική για τρία τραγούδια σε στίχους του Τάσου Σαμαρτζή.

Το 1988 συστήνεται ως συνθέτης-στιχουργός από τή δισκογραφική εταιρεία Λύρα με το δίσκο «Οι άρχοντες». Από τότε έως και σήμερα υπογράφει δεκαπέντε προσωπικούς δίσκους και αρκετές συμμετοχές.

Το μουσικό του στέκι «Κρύπτη», πρώην «Μαγιοπούλα», στην Καισαριανή είναι σημείο αναφοράς στην νυχτερινή διασκέδαση.

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149

sfigamusic@gmail.com

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

facebook: https://www.facebook.com/sfigamusictheatre

instagram: https://www.instagram.com/sfigamusictheatre_official/

*Για τη διεξαγωγή της παράστασης, εφαρμόζονται στον χώρο, τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς και το πρωτόκολλο, που απαιτεί είσοδο μόνο με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.