Κυκλοφόρησε το καινούργιο τραγούδι – video clip του Φώτη Τάμπα “Come back with the rain” σε δικούς του στίχους και μουσική. Η ηχογράφηση έγινε από τον Bob Katsionis στα Sound Symmetry Studios και το video clip από τον Δημήτρη Τσαμπίρα (Seventh Art Films).

Ο Φώτης Τάμπας γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στην Σούρπη Μαγνησίας. Σε ηλικία 12 χρονών ξεκίνησε να παίζει ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα. Κατά καιρούς ήταν μέλος αρκετών συγκροτημάτων ως τραγουδιστής και μουσικός κάνοντας συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, παίζοντας σε μουσικές σκηνές (Σταυρός του Νότου, Θέατρο Χυτήριο, Ρυθμός Stage, Rodeo club, Cafe Santan, Stage club, Vox Music Stage, κ.α.) 

Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κρυφή ευχή» σε δικούς του στίχους και μουσική.

Τον Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησε απο την MLK ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Εικόνες στη σιωπή μου” στον οποίο συμμετέχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Πάνος Μουζουράκης.

Στο πλάισιο της προώθησης του δεύτερου δίσκου του, τον Ιανουάριο του 2017 εμφανίζεται στο Club του Σταυρού του Νότου με καλεσμένους του τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη, όπως επίσης και τον Απρίλιο με καλεσμένο του τον Νίκο Ζιώγαλα.

Το Ιανουάριο του 2018 κυκλοφόρησε απο την Cobalt ο δεύτερος δίσκος του Νίκου Σαπουντζάκη με τίτλο “Ο παλμός μου” στον οποίο συμμετέχει ως συνθέτης με το τραγούδι “Μη μου κλαίς” σε στίχους Νίκου Σαπουντζάκη. Στον δίσκο υπογράφει στιχουργικά και ο Βασίλης Γιαννόπουλος.

Τον Φεβρουάριο του 2021 υπογράφει την μουσική στο τραγούδι “Έφευγες” της Κωνσταντίνα Δημητρίου σε στίχους της ίδιας, το οποίο κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.

Τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι με τίτλο “Come back with the rain” από τον πρώτο του αγγλόφωνο δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη της χρονιάς
Τον Φεβρουάριο του 2022 κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικος του δίσκος με τίτλο ” Στο πέρασμα του χρόνου” στον οποίο συμμετέχει ο Γιάννης Ζουγανέλης.
Έχει εμφανιστεί για δύο συνεχόμενες σεζόν στην μεγαλύτερη μουσική σκηνή του Βόλου, το Vox Music Stage, παίζοντας μεταξύ άλλων ως opening act αλλά και σε συνεργασίες επί σκηνής σε συναυλίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Γιάννη Κότσιρα, του Φίλιππου Πλιάτσικα, του Πάνου Μουζουράκη, του Δημήτρη Ζερβουδάκη, του Χρήστου Θηβαίου, του Βασίλη Καζούλη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, της Ελένης Τσαλιγοπούλου, του Νίκου Ζιώγαλα, των ΜΠΛΕ, του Λάκη Παπαδόπουλου, του Γιάννη Μηλιώκα, του Γιάννη Γιοκαρίνη, του Χρήστου Παπαδόπουλου, του Γεράσιμου Ανδρεάτου, του Αντώνη Μιτζέλου, των Locomondo, των Υπογείων Ρευμάτων.

Δισκογραφία: 

Φώτης Τάμπας – Στο πέρασμα του χρόνου (2022)
Φώτης Τάμπας – Εικόνες στη σιωπή μου (2016)
Φώτης Τάμπας – Κρυφή ευχή (2012)
—————————————-
Διακρίσεις:
Global Music Awards 2020 (California)
Bronze Medal
“Visions” (Composition/Composer)
————————————-
International Songwriting Competition 2020 (Nashville)
Semifinalist
“Visions” (Instrumental) 
————————————-

Global Music Awards 2021 (California)

Bronze Medal

“Reflection EP” (Composition/Composer)

————————————-
Film music Contest 2021 (London)
Finalist
“Visions” (Instrumental Music)
 
Facebook profile:
Facebook Page:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063506864190

YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCOPDdshtqCWsKHu9KgZ0Tfw