Jon McGregor – Γείρε Πέσε Σήκω | Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Άγρα

Ο βραβευμένος συγγραφέας Τζον ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει με ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που με υπνωτιστικό και τρυφερό τρόπο εξιχνιάζει την έννοια του ηρωισμού και εξερευνά την ακατάβλητη παρόρμηση του ανθρώπου να πει τις ιστορίες του – ακόμα και όταν ο κόσμος τον προδίδει. Ένας στοχασμός για τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αυτοθυσία και τον εγωισμό, το Γείρε Πέσε Σήκω είναι η ιστορία για το υποτιμημένο, παραγνωρισμένο κουράγιο που χρειάζεται ίσως μόνο και μόνο για να βγάλεις τη μέρα.

Όταν μια ερευνητική αποστολή στην Ανταρκτική πηγαίνει στραβά, οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες – τόσο για τους ανθρώπους που εμπλέκονται όσο και για τις οικογένειές τους στην πατρίδα. Ο Ρόμπερτ «Ντοκ » Ράιτ, ένας βετεράνος της επιτόπιας έρευνας στην Ανταρκτική, έχει τα στοιχεία για το τί συνέβη, αλλά δεν μπορεί πλέον να τα εκφράσει. Όσο η Άννα, η γυναίκα του, πλοηγείται στα δύσκολα τοπία της νέας της ζωής φροντίζοντάς τον, ο Ρόμπερτ αναγκάζεται να μάθει έναν ολόκληρο καινούργιο τρόπο για να υπάρχει στον κόσμο.

Ο Τζον Μακγρέγκορ είναι ο συγγραφέας τεσσάρων μυθιστορημάτων και δύο συλλογών με διηγήματα. Γεννήθηκε στις Βερμούδες το 1976, μεγάλωσε στο Νόρφολκ και τώρα ζει στο Νόττινγχαμ. Βραβεύτηκε το 2017 με το Costa Book Award για τον Ταμιευτήρα 13· το 2012 τιμήθηκε με το διεθνές λογοτεχνικό βραβείο του Δουβλίνου (IMPAC Dublin Literature Prize) για το Even the Dogs· το 2003 έλαβε το Betty Trask Prize και το Somerset Maugham Award για το Αν δεν μιλάμε για τα σπουδαία πράγματα (2002 – Εκδόσεις Άγρα, 2008). Έχει περιληφθεί τρεις φορές στη μακρά λίστα για το Man Booker Prize : το 2003 με το Αν δεν μιλάμε για τα σπουδαία πράγματα, το 2006 με το Τόσοι και τόσοι τρόποι για να γίνει μια αρχή(Εκδόσεις Άγρα, 2008) και το 2007 για το Ταμιευτήρας 13(Εκδόσεις Άγρα, 2020). Διδάσκει δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ. Ο Τζον ΜακΓκρέγκορ έχει δεχθεί πάμπολλα εγκώμια από την κριτική και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Κατέχει ιδιαίτερη και εξέχουσα θέση στην κοινότητα των Άγγλων και Αμερικανών συγγραφέων.

Άλλα βιβλία του Jon McGregor στις Εκδόσεις Άγρα