Jazz Live Night || Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο || 5/2
Το καθιερωμένο εβδομαδιαίο Jazz Live επιστρέφει στο ΑνφάνΓκατέ 🎷
Η Anfangate Jazz Band έρχεται το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου για να τζαμαρουμε στον πανέμορφο μας χώρο με cocktail, φαγητό και κρασιά για πρώτη φορά το 2022!
AnfanGate Jazz Band:
Λέανδρος Πασιάς – πιάνο
Ντίνος Μάνος – κοντραμπάσο
Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης – τύμπανα
📞 Κρατήσεις:
2310 247 307 | 6932902034 ή
email: nyfoudis@yahoo.gr
⏰Ώρα προσέλευσης: 20:30
🍷Είσοδος 5€
📍 ΑνφανΓκατέ στο Τελλόγειο
Αγίου Δημητρίου 159 Α, εντός Τελλογλείου Μουσείου
🚘 Εύκολο Parking στην οδό Καθηγητού Βυζουκίδου
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ:

ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΙΑΣ

Ο Λέανδρος Πασιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στην ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με δάσκαλο τον Τάσο Μαντζάρη στο Ωδείο Music Workshop, του όποιου είναι και απόφοιτος. Υπήρξε επίσης μαθητής του Γιάννη Αγγελάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου έκανε μαθήματα κλασικής και jazz αρμονίας ενώ είναι πτυχιούχος κλασσικής αρμονίας της τάξης του Κ.Τσούγκρα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία 18 ετών συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam, στο τμήμα του Jazz Πιάνου, με καθηγητές τους Karel Boehlee, Rob van Bavel, Hans Vroomans και στο κλασικό πιάνο με τον Gert-Jan Vermeulen. Ανάμεσα σε άλλα, παρακολούθησε και το εργαστήρι του διεθνούς φήμης καθηγητή, Arnold Dooyeweerd. Στο Άμστερνταμ έλαβε μέρος σε σεμινάρια με τους Avishai Cohen Trio, Mike Clark, Dominique DiPiazza, Robin Eubanks, Παναγιώτη Ανδρέου, Hilario Duran Trio, Enrico Pieranunzi, Dennis Mackrel, Miles Okazaki και Jeff Levenson. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον τελευταίο χρόνο παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα με τον καταξιωμένο Αμερικάνο πιανίστα, Aaron Parks.
Έχει λάβει μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ τόσο στο εξωτερικό (Odessa Jazz Fest – Ukraine, Jazz au Chellah – Morocco, Tirana Jazz & World Music Festival – Albania, Radio Plovdiv & Kyunstendil Concert Hall – Bulgaria, Šumadijski Jazz Festival – Serbia, Prilep Jazz Weekend – FYROM) όσο και στην Ελλάδα όπου έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ και χώρους όπως είναι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Athens Technopolis Jazz Festival. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Νicolas Masson, James Wylie, Ivo Papasov, Adrien Losco, Abhishek Mangla, Marina Osk, Χάρης Λαμπράκης, Γιάννης Παυλίδης, Κώστας Αναστασιάδης, Δημήτρης Αγγελάκης, Βασίλης Λαγδάς κ.α.
Επιλεγμένη δισκογραφία: Leandros Pasias – It’s time to go (2015), Yako Trio – Ode to Yannis (2018), Sokrates Votskos Quartet – Sketching the Unknown (2019 Jazzman Records).

ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Μάνος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1990. Ξεκίνησε να παίζει βιολοντσέλο στην ηλικία των 9 ετών με καθηγητή τον Άγγελο Ντοροφτέι και μετέπειτα τον Ζόραν Στέπιτς. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ηλεκτρικό μπάσο, με καθηγητές τους Κώστα Δομενικιώτη και Γιώτη Κιουρτσόγλου. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Σερρών, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού πιάνου και βιολοντσέλου, αλλά και Αρμονίας στο Αστρινίδειο Ωδείο Θεσσαλονίκης υπό την επίβλεψη του Καμπάνη Σαμαρά, συμμετέχοντας και ως τσελίστας στην ορχήστρα του ωδείου. Το 2007 μπήκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου φοίτησε στην Jazz Κατεύθυνση συμμετέχοντας παράλληλα στην Ορχήστρα του Πανεπιστημίου και αποφοίτησε παίρνοντας Πτυχίο με ειδίκευση στο Τζαζ Μπάσο.
Από το 2012 ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν επαγγελματίας μουσικός, έχοντας συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής. Έχει επίσης συμπράξει με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Ralph Peterson jr, David Kikoski, Tivon Pennicott (2η θέση στον Thelonious Monk Competition), Manfred Schoof (στο Τinos Jazz Festival 2013), J.D. Walter, Kevin Mahogany, Laurent Maur και Shachar Elnatan.
Το 2010 συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Σχολών της Jazz (IASJ 2010), στη Χάγη της Ολλανδίας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα Φεστιβάλ της Ελλάδας, όπως τα Athens Technopolis Jazz Festival, Tinos Jazz Festival, Syros Jazz Festival, Zante Jazz Festival κ.α. Έχει επίσης εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Παρακολούθησε σεμινάρια με καταξιωμένους μπασίστες, ανάμεσα στους οποίους οι John Patitucci, Ron McClure, Olivier Gatto.
Το 2015 πήρε Δίπλωμα στο Κλασικό Κοντραμπάσο αποφοιτώντας με Άριστα από την τάξη του Αναστάσιου Κάζαγλη, ενώ το 2016 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του με Άριστα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με θέμα έρευνας Το σόλο κοντραμπάσο. Το 2018 κυκλοφόρησε το 1ο του προσωπικό album με τίτλο “After the storm” συμμετέχοντας επίσης και σε μεγάλο αριθμό δίσκων της ελληνικής δισκογραφίας.
Από το 2020 μένει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης ενώ επίσης έχει συμπράξει με την Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών και με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΟΥΝΤΖΟΣ ΧΡΥΣΙΔΗΣ
Ο Γιώργος Κλούντζος-Χρυσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα τύμπανα το 2001 στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2008 μετακόμισε στη Νίκαια της Γαλλίας για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Conservatoire de Nice.
Παίζοντας σε διάφορες local bands αυτά τα χρόνια σε και με συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως: Nice Jazz Festiva, Jazz a Vienne, Nuits du Sud κλπ, είχε την τύχη να γνωρίσει τον αμερικανό ντράμερ Leon Parker με τον οποίο τα τελευταία δυο χρόνια ξεκίνησε μαθήματα γύρω από το drumset.
Το 2016 ταξίδεψε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη. Ήταν μια καθοριστική στιγμή της καριέρας του καθώς συμμετείχε στο κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Diego Rivera για πολλές παραστάσεις στο Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν. Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί και με τον περίφημο πιανίστα Xavier Davis, ο οποίος έπαιζε ως φιλοξενούμενος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολούθησε μαθήματα από τον Rodney Whitaker και τον Randy “Uncle G” Gelispie στο Michigan State University.
Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως: ο Diego Rivera, Xavier Davis, Craig Bailey, Baptiste Herbin, Irving Acao, Edmundo Carneiro, Pierre Marcus, David Lynch, Ziad Rajab κ.α.
Αυτόν τον καιρό δουλεύει επίσης την πρώτη του δισκογραφική δουλειά… so stay tyned!