και τις μοναδικές μουσικές τους. Μια μοναδική blues συναυλία με εκλεκτούς καλεσμένους επί σκηνής έρχεται το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater.

Χριστούγεννα στο Principal με Blues Wire

Χριστούγεννα στο Principal με Blues Wire

Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, μια γιορτή για τα 38 χρόνια τους, μια μεγάλη μουσική διαδρομή, ένα ταξίδι που θα μας πάρει από τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων μακριά στις υγρές, ζεστές νύχτες… κάπου βαθιά στις όχθες του Mississippi! Tο συγκρότημα με το παράσημο της «καλύτερης blues μπάντας στην Ευρώπη» έρχεται on stage για να κάνει αυτά τα Χριστούγεννα ξεχωριστά και μαγικά.

Blues Wire: Ηλίας Ζάικος – κιθάρα, φωνή / Σωτήρης Ζήσης – μπάσο / Νίκη Γουρζουλίδου – τύμπανα

Μαζί τους θα βρεθούν επί σκηνής οι Νίκος Ντουνούσης και Αλέξης Αποστολάκης, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και αναπολώντας στιγμές γεμάτες συναισθήματα, μπλουζ ιστορίες, μουσικές που αγαπάμε. O Γιάννης Κανάλης – φυσαρμόνικα, φωνή και o Γιάννης Στανόπουλος – σαξόφωνο… θα δώσουν επίσης τη δική τους ξεχωριστή πινελιά στη βραδιά.

Χριστούγεννα στο Principal με Blues Wire

Χριστούγεννα στο Principal με Blues Wire

Για τους Blues Wire!

Πρωτεργάτες του blues στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, με 38 χρόνια πορείας, με πάνω από 10 albums στο ενεργητικό τους, με συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους όπως John Hammond, Louisiana Red, Katie Webster, Carey Bell, Dave Kelly, Angela Brown, Larry Garner, Dick Heckstall Smith, Al Copley, Guitar Shorty, Johnny Mars, Dr.Feelgood κ.α.

Δεν λείπουν φυσικά τα opening acts σε Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush και πολλούς άλλους, καθώς επίσης και οι συμμετοχές σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Μιλώντας για τους Blues Wire, ανακαλύπτεις πως πάνω απ’ όλα είναι μια μπάντα βιωματική με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση, αλλά και μοναδικό ταλέντο που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν και εν τέλει να καθορίσουν τα αγαπημένα τους blues.

«Οι BLUES WIRE είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη. Τους αξίζει ν’ ακουστούν στα μεγαλύτερα ακροατήρια» / KATIE WEBSTER

Νίκος Ντουνούσης

Ο Νίκος Ντουνούσης πρωτοασχολήθηκε με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του 70. Με φίλους από το σχολείο ιδρύει το συγκρότημα «GHETTO» που κινείται στο χώρο της καθαρά ανεξάρτητης rock n roll σκηνής. Το 1983-84 συνεργάζεται με τους BLUES GANG και το 1985 γίνεται βασικό τους μέλος. Το 1986 η μπάντα μετονομάζεται σε Blues Wire. Οι Blues Wire θα στηρίξουν για πολλά χρόνια τους δύο βασικούς χώρους ζωντανής μουσικής της Θεσσαλονίκης: το Παραρλάμα ‘86-’90 και τον Μύλο ‘91-‘96. Συνεχίζουν την πορεία τους με μία μεγάλη δισκογραφία, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή σε Blues Φεστιβάλ της Ευρώπης, έως το 1995, όταν ο Νίκος αποχωρεί, για να συστήσει το προσωπικό τρίο “NICK and the BACKBONE”.

Με το σχήμα αυτό πραγματοποιεί αρκετές επιτυχημένες περιοδείες σε συνεργασία με τον Nick Gravenitis και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες του BLUES, όπως o Louisiana Red, ο Johhny Nicolas η Nelly Travis και ο Phill Guy. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 1999 με τίτλο “Cracking Under Pressure” από την Ano Kato Records. Οι μετέπειτα ηχογραφήσεις του από ζωντανές εμφανίσεις η από τα στούντιο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα. Παράλληλα, οι εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Η δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις δυο αυτές βασικές μπάντες του μπλουζ στην Ελλάδα ,τον έχει αναδείξει ως έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες και πρωτεργάτες του μπλουζ στην χώρα μας, αλλά και στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Αλέξης Αποστολάκης

Ο Αλέξανδρος Αποστολάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη .Άρχισε να παίζει τύμπανα σε ηλικία 13 χρονών και το πρώτο γκρουπ με το οποίο δισκογράφησε ήταν οι Noise Promotion Company. Προσχώρησε στις τάξεις των Blues Wire το 1986,και έπαιξε μαζι τους για 18 χρόνια, ως το 2004. Από το 2014 ως το 2018 επίσης εμφανιζόταν μαζί τους σε μια μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Ήδη από το 1996 άρχισε να συνεργάζεται και να ηχογραφεί και με άλλους καλλιτέχνες και σχήματα, με πιο διαρκή τη συμμετοχή του στο γκρουπ του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που κράτησε για δέκα χρόνια (2001-2010).

Σιγά σιγά, η λίστα των καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάστηκε έγινε τόσο μεγάλη, που μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν ένα ”who is who” της ελληνικής μουσικής σκηνής. Έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 50 άλμπουμ με πολλά γκρουπ ή μεμονωμένους τραγουδοποιούς, καθώς επίσης και soundtracks και μουσική για παραστάσεις. Επιπρόσθετα, είναι μέχρι στιγμής ο μόνος Έλληνας ντράμερ που έχει δημιουργήσει (μαζί με την Sonic Ark), μια sampling library με το όνομα ”Loophole” για χρήση σε στούντιο. Το 2021 τον βρίσκει να είναι ντράμερ στους Seahorse – μπαντα που δημιούργησε ο ίδιος μαζί με τον Ασκληπιό Ζαμπέτα, γνωστό από τις ”Τρύπες”),στο κουαρτέτο των αδελφών Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή,στο Sakis Dovolis trio, στους Kustoms και στους Gumbo Kulapo.

http://www.blueswire.gr/

https://www.facebook.com/BluesWire.page/

 

Info:

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου

Blues Wire Live & guests

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου – προπώληση 8€ @ Viva.gr

Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο 10€

Πληροφορίες στο 2310.428088

 

 

F/B EVENT: https://www.facebook.com/events/2871251719763972/?ref=newsfeed

www.principalclub.com

www.facebook.com/principalclub

www.twitter.com/principalclub

www.instagram.com/principal_club

* COVID-FREE EVENT

-Eφαρμόζουμε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά συναυλίες/θεάματα σε κλειστούς χώρους για την προστασία από τον COVID-19. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

-100% πληρότητα με θέσεις καθήμενων με δυνατότητα όρθιων θεατών και χορού.